Skönhet

Skönhetstips – utan produkter eller ingrepp

Det sägs att skönhet kommer inifrån och visst ligger det något i det. En person som mår bra, som är trygg i sig själv och som lever ett hälsosamt liv har troligen en helt annan utstrålning än sin motsats. Här får du några skönhetstips som inte kräver vare sig skönhetsprodukter eller ingrepp – bara att du tar hand om dig själv.

Motion och kost påverkar ditt utseende

Har du någon gång hört uttrycket ”du är vad du äter”? Skräpmat, mat med dåliga fetter, för mycket socker, mycket halvfabrikat och så vidare tillhör den kategorin många kallar för ”dålig mat”. Näringsrik och ren mat, mycket grönsaker, frukt och bär anses däremot vara nyttig mat.

Visst kan man äta sämre mat lite då och då men det som gör det ofta, jämför med den som lever mesta dels på nyttiga livsmedel har säkerligen en del skillnader både vad det gäller kroppens insida och utsida.

Här handlar det inte bara om vikt utan hår, hud och flera andra ytliga faktorer kan påverkas av vad man stoppar i sig. Ett skönhetstips är alltså att fundera över hur din kost ser ut, och kanske göra några små förändringar till att börja med.

Ett annat skönhetstips är att se över dina motionsvanor. Regelbunden motion gör dig piggare och gladare, något som också brukar kunna synas på utsidan. Här kommer några tips för att få in mer motion i vardagen:

  • Ta en kort promenad på lunchen
  • Cykla till och från jobbet ibland, om möjligt
  • Ta trapporna i stället för hissen

Välmående och utstrålning

Hur har du det med din psykiska hälsa? Ett enkelt och kanske lite klyschigt skönhetstips är att stressa ner och tänka på hur mycket du sover. Både stress, sömnbrist och andra psykiska påfrestningar har en tendens att synas även på utsidan. Blek hud, mörka ringar under ögonen och en kanske näst intill död blick.

Det är heller inte alltid en person som mår psykiskt dåligt orkar lägga tid eller kraft på sitt yttre, vilket i det långa loppet kan skapa en negativ spiral.

Fler skönhetstips

Gillar du skönhetstips som dessa? Kanske funderar du på om det finns fler och då är svaret ja. På skönhetsbloggar och andra liknande sidor kan du läsa om många olika tips som kan förändra både utseende och utstrålning utan varken smink, ingrepp eller andra mirakelprodukter. Använd en sökmotor så kommer du garanterat hitta det du letar efter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *