Skönhet

Vem bör överväga att genomgå en hårtransplantation?

Håravfall är ett tillstånd och bekymmer som årligen drabbar miljontals människor världen över. Tillståndet kan ha en stor inverkan på den drabbades självkänsla och dess psykiska hälsa. Tack vare de framsteg som har gjorts inom medicintekniken är det dock möjligt att göra en hårtransplantation. Detta kan vara en lösning på problemet för de miljontals människor runtom i världen som har drabbats av håravfall.

Men vem bör då överväga att genomgå detta ingrepp? I denna artikel belyser vi de kandidater som vanligtvis rekommenderas att, och väljer att, göra detta. Fortsätt att läsa för att få veta vilka de är!

3 kandidater som bör överväga att genomgå en hårtransplantation

De kandidater som sannolikt bör överväga att genomgå en hårtransplantation riks är:

  • De som har drabbats av androgen alopeci. Androgen alopeci (manligt håravfall) är den vanligaste typen av håravfall. Men det är faktiskt inte bara män som kan drabbas av detta utan även kvinnor. Det upptäcks ofta hos män genom att hårfästet börjar krypa uppåt på huvudet och att håret på hjässan över tid tunnas ut. Kvinnor kan håravfallet istället upplevas som en mer generell förlust av hår.
  • Personer med traktionsalopeci. Det finns även en variant av håravfall som orsakas av stress, spänning eller man drar i håret över tid. Denna variant kallas för traktionsalopeci och är ofta resultatet av vissa frisyrer eller hårbehandlingar. I vissa fall kan håret växa tillbaka om man upphör med att spänna eller dra i håret. Men i andra fall är hårsäckarna permanent skadade och då kan en hårtransplantation vara det enda sättet att få tillbaka håret på de drabbade områdena.
  • Personer som har ett avstannat håravfall. Hårtransplantationer kan endast flytta det hår som du redan har från ett ställe till ett annat. Därför lämpar sig dessa behandlingar främst för personer vars håravfall har avstannat eller stabiliserats. Vad vi menar med detta är att personen ifråga inte längre tappar hår eller att håravfallet inte längre sker i samma höga takt. Generellt sett rör det sig om personer som befinner sig i övre 20-årsåldern eller senare i livet. Dessa kan vara bra kandidater för en transplantation.