Skönhet

En fuktboost i Göteborg gör att din hy får mer lyster

Visste du att din kropp på naturlig väg producerar ett ämne som kallas hyaluronsyra? Detta ämne hjälper till att återfukta din hy och har även många andra viktiga funktioner för din kropp. Men även om detta ämne produceras naturligt av kroppen kan du vilja tillföra din hud lite extra av denna vara. Detta kan du göra genom att genomgå en behandling i form av en fuktboost i Göteborg. Det finns nämligen lokala skönhetskliniker i staden som erbjuder denna typ av behandling.

Fördelarna med att genomgå en fuktboost i Göteborg

Vilka är då fördelarna med att genomgå en fuktboost i Göteborg, kanske du undrar? Det korta svaret är att en sådan behandling kan göra din hy mer hälsosam. Detta genom att återfukta den och ge den en ökad elasticitet.

Om vi ska utveckla detta svar lite grann är det längre svaret att dessa är fördelarna med behandlingen:

  • Din hy tillförs hyaluronsyra. Som vi redan har nämnt är detta ett ämne som din kropp producerar på naturlig väg. Men det finns flera olika faktorer som kan göra att mängden av denna vara i din hy minskar. Några exempel på sådana är: UV-strålning, rökning och föroreningar. Därför kan du vilja tillföra lite mer av detta ämne genom en behandling.
  • Huden använder den extra hyaluronsyran. Som du säkert redan har gissat dig till är det väldigt fördelaktigt att tillföra extra hyaluronsyra till huden. Huden använder sig nämligen av detta ämne och det innebär att den naturligt minskningen på grund av olika faktorer motverkas.
  • Resultatet är vetenskapligt bevisat. Det har gjorts vetenskapliga studier som bland annat visar att doser på 120-240 mg om dagen under en månads tid kan signifikant öka hudens återfuktning. Dessutom minskar behandlingen torr hy hos vuxna människor.
  • Behandlingen motverkar rynkor. Ett skäl att genomgå en fuktboost i Göteborg är att denna behandling i förlängningen motverkar rynkor. Rynkorna motverkas nämligen av att huden är mer återfuktad. Därmed kan din hy få ett jämnare och finare utseende om du väljer att genomgå denna behandling.
  • Fler fördelar för din hy. Det finns även ytterligare fördelar med behandlingen. Till exempel kan även rodnad och dermatit motverkas genom den.