Skönhet

Micro needling kan avhjälpa flera besvär kopplade till huden

Din hy är en väldigt viktig del av din kropp. Huden är trots allt kroppens allra största organ, och när den inte är frisk och hälsosam syns detta tydligt. Till exempel kan du upptäcka att du plötsligt har fått mörka fläckar under huden, eller att din hy börjar bli rynkig och hängig. Som tur är kan du lätt råda bot på dessa typer av problem med hjälp av micro needling.

Vi rekommenderar dig att kontakta din lokala skönhetsklinik för närmare information om vilken behandling som är den rätta för dig. Du kan även välja att läsa vidare för att få reda på vilka fördelarna är med denna metod.

3 fördelar med micro needling för behandling av huden

Till fördelarna med micro needling som ett sätt att behandla huden hör att denna metod kan:

  • Motverka besvär med akne. En av de främsta fördelarna med metoden är att den kan användas för att motverka besvär med akne. Till exempel kan man genom att stimulera kroppens produktion av kollagen på ett visst område av huden öka omsättningen av celler markant. Till följd av detta kan ärrbildning orsakad av akne försvinna. Du kan även bli kvitt andra typer av ärr genom att genomgå flertalet behandlingar med denna metod.
  • Ge dig ett yngre utseende. Micro needling är en metod som används för att stimulera kroppens produktion av kollagen. Därmed kan den även användas för att motverka tecknen på åldrande och på så vis ge dig ett yngre utseende. Rynkor i huden uppstår nämligen vanligtvis på grund av en brist på kollagen. Därför kan denna metod användas för att stimulera produktionen av kollagen och därigenom minska dina rynkor över tid. Även här krävs dock flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.
  • Resultatet är varaktigt. Det resultat som uppnås genom dessa behandlingar är varaktigt över tid. Kollagen är ett väldigt hållbart protein och det håller sig därför på plats under en längre tid när det väl har producerats. Därmed kan du efter de inledande behandlingarna ofta vänta ungefär tre till sex månader innan du påbörjar en ny behandling.