Personlig assistans

Assistansföretag i Göteborg

När det kommer till assistansföretag i Göteborg finns det lite olika varianter. De olika verksamheterna kan bland annat skilja sig åt beroende på hur arbetet fördelas. Vissa assistansföretag i Göteborg tar exempelvis hand om hela ansvaret som arbetsgivare. För den som inte själv orkar ta itu med allt ansvar gällande löner och redovisning är den här sortens assistansföretag i Göteborg ett bra val. Då betalar du istället en avgift till det större företaget som i sin tur ser till att du får den personliga assistans som du behöver. Om du ändå vill ha mer att säga till om kan du välja att vara arbetsgivare åt dina personliga assistenter men ändå låta ett assistansföretag i Göteborg sköta den administrativa biten av arbetet, det vill säga sådant som rör budget, ekonomi och löner. Det finns bra sätt till att hitta en lösning som fungerar bäst för dig, oavsett om du vill ha mer att säga till om och vara mer ansvarig eller om du hellre vill att ett assistansföretag i Göteborg sköter all logistik åt dig.

Kan min släkting vara personlig assistent?

Det är fullt möjligt att låta en släkting vara personlig assistent, dock kan du inte själv vara arbetsgivare om så är fallet. Många barn med funktionshinder har sin förälder som sin personliga assistent, något som kan föra med sig många fördelar då man bor ihop och kan leva mer som andra barn. Det finns även möjlighet till assistens under skoltid och liknande. Då kan man få en annan personlig assistens som hjälper till vissa tider under dygnet för att sedan låta föräldern ta över.

Du kan enkelt läsa mer om assistansföretag i Göteborg för att ta reda på vilken typ av verksamhet som kan hjälpa dig bäst. Du kan även hitta användbar information om hur du ansöker om assistansersättning hos Försäkringskassan.

Större trygghet för personliga assistenter

Det är ofta bekvämt och praktiskt att jobba via ett assistansföretag i Göteborg. Dels behöver du inte på egen hand leta rätt på jobb, utan du kan bli tilldelad brukare som passar dig perfekt. Dessutom slipper du sköta om hanteringen av löner, kontrakt och scheman.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *